Mottó

2011. augusztus 4., csütörtök

Alapanyagok - A shea vaj (karitévaj)

A shea vaj a Közép-Afrikában élő karité fa csonthéjas gyümölcséből készül. A fa húsz éves korában hozza első termését, és akár kétszáz éven keresztül terem.
Az érett gyümölcs belsejét összetörik, hozzáadott vízzel keverve óvatosan melegítik tűz fölött. A dió őrleményből fokozatosan kiolvadó zsír a víz felszínén összegyűlik, s ezt eltávolítják, majd a vizet elpárologtatják belőle.
Az így elkészített shea vaj tartalmaz telített, egyszeresen telítetlen, többszörösen telítetlen zsírsavakat, és megőrzi magas A, E és F vitamin tartalmát.

A shea vaj sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik. Egy év után is csak vitamin tartalma kezd csökkenni. Ideális tárolási hőmérséklet: 20-22 °C.

Fontosabb alkalmazási területei: a bőrápolás minden területén, ekcéma, pikkelysömör, allergia, rovarcsípés, napozás, borotválkozás után, bőrkeményedés, terhességi csíkok, kisebb égési sérülések, izomfájdalom eseteire.
Bőrre gyakorolt hatásai : a sejtregenerációt elősegíti, hosszantartó hidratáló hatása van, serkenti a bőr öngyógyító képességét, ránctalanít, gyulladáscsökkentő hatású, természetes fényvédő faktorral rendelkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...