Mottó

2012. július 21., szombat

Rózsaszappan II.

Maradt még néhány szárított mini rózsabimbóm a múltkori rózsaszappan készítésekor, és most, hogy rátaláltam a krémtúrós kámea formára, nem volt kétséges, hogy rózsásat is fogok készíteni. Ezek a dobozkák nem valami strapabíróak, a szappanok kiszedésekor némelyik behorpad, megreped, így viszont már nem lehet újra felhasználni őket. Szerencsére hatásosan tudtam mozgósítani a családot, hogy fogyasszanak minél több vaníliás krémtúrót, így nem volt gond a pótlás.  

Volt még lefagyasztott rózsavizem és rózsaszín agyagom is, csak az illóolajokat kellett beszereznem a dobozkákon kívül. A rózsabimbókat bucibb formájuk miatt sokkal nehezebb volt a kész szappanba illeszteni,   jobban is kiállnak, mint a levendula ágacskák a levendulás kámeaszappanból, de nem  mertem jobban belenyomni, mert  szárazságuk miatt porladtak. Fürdés közben majd persze ezek is kiesnek, bár nem tudom, mikor veszem majd rá magam, hogy egy ilyen szappankával fürödjek is, és ne csak nézegessem... :)

Szappanom összetevői:
olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz, ligetszépe olaj, shea vaj, kakaóvaj, lenmagolaj, rózsavíz, rózsaszín agyag, pálmarózsa, rózsafa és ylang-ylang illóolaj, szárított mini rózsabimbók.

4 megjegyzés:

  1. Ilyet csak Ildikó tud, ilyen gyönyörűséget! És milyen csuda finom összetevői vannak, meg a szín, a forma! Gratulálok szívből!!!

    VálaszTörlés
  2. Margoo, annyira kedves tőled, nagyon-nagyon köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű ez a szappan, lehet belőle vásárolni?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Lily, örülök, hogy tetszik!
    Egyelőre csak a családnak és ismerősöknek tudok adni, de tervben van már, hogy mindenki számára elérhetővé tegyem a szappanokat :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...