Mottó

2012. november 6., kedd

Kávészappan narancsolajjal

A kávézás évek óta hozzátartozok a mindennapjaimhoz. A reggeleket nem is tudom másképp elképzelni, mint egy forró, gőzölgő csésze feketekávé mellett készülődve. Bársonyos illata betölti a teret, egészen más így ráhangolódni az előttem álló napra, főleg a mostani fázós, ködös reggeleken. Egy ideje egy kis fahéjjal is megbolondítom, mert nem csak az ízét szeretem, a fahéj is több jó hatással bír, hát miért is ne legyen valami finom és hasznos is? Ahogyan az aromás reggeli kávé, úgy a kávészappan használata is hozzátartozik már a reggeli és esti "szertartásokhoz". A bőrradírozó szappanjaim közül talán ez a kedvencem, nem csak az összetevői miatt, hanem mert "pont jól", nagyon kellemesen radíroz. A fürdés mindig kávészappannal kezdődik, és mivel szerencsére nincs itthon háziszappanban hiány, folytatódik még vagy kétfélével...

A kávé legismertebb hatóanyaga a koffein néven ismert alkaloid. A koffein fokozza a szívműködést, az anyagcserét és a légzést, növeli a vérnyomást és a vérkeringési sebességet, tágítja az agyi ereket, szűkíti a bélben levő ereket, vizelethajtó. Megszünteti az álmosságot, javítja a hangulatot, stimulálja az agykérget, gyorsítja a gondolkodást, átmeneti teljesítménynövekedést idéz elő. A narancsbőr kialakulásának többféle oka is lehet: az egészségtelen életmód, a mozgáshiány, a rossz vérkeringés (gondoljunk csak arra, mennyit ülünk szinte mozdulatlanul a számítógép előtt), a túlzásba vitt szénhidrátfogyasztás, a hormonháztartás felborulása (túlzott ösztrogéntermelődés), de elsődlegesen örökletes tényezők befolyásolják.

Emésztésünk megfelelő működéséhez, a káros salakanyagok kiürüléséhez sok-sok rostanyagra, valamint napi két-három liter (nem édesített) folyadék elfogyasztására is szükség van. Ellenkező esetben a ki nem ürült felesleget (salakanyagokat) kötőszövetünk tárolja, a sejtek között megrekedő só, víz és zsír a kötőszövetek elváltozását okozza. Hogy valamelyest megelőzzük vagy csökkentsük a cellulit tüneteit, a folyadékbevitelen, a rendszeres (leginkább intenzív, kardio jellegű) mozgáson és a megfelelő táplálkozáson kívül segítségünkre lehet egy jóféle vérkeringést serkentő, dörzsis szappan is: a kávészappan.

Ez a darált kávészemcséket és jó erős kávéfőzetet is tartalmazó szappan hatásosan távolítja el az elhalt hámsejteket, ezáltal simává teszi a bőrt, másrészt a masszírozás, dörzsölés serkenti a vérkeringést, ezáltal erősíti a kötőszöveteket és elősegíti a méreganyagok gyorsabb távozását a mélyebb rétegekből is. (Hogy a hatást fokozzuk, érdemes hideg-meleg váltózuhannyal masszírozni az érintett területeket). A fizikai hámlasztás elősegíti a szappan finom, tápláló  olajainak, vajainak felszívódását, a bőr selymesen puha, rugalmas lesz. A narancsolaj illata nagyon jól harmonizál a kávé illatával, frissíti, kiemeli, legalább úgy szeretem, mint a narancsos étcsokiét... :)

Szappanom összetevői: 
szappanosított olívaolaj, kókuszvaj, pálmaolaj, ricinusolaj, méhviasz, shea vaj, kakaóvaj, extra-szűz olívaolaj, őrölt kávé, erős kávéfőzet, egész kávészemek, őrölt fahéj, narancsolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...